Thursday, December 14, 2006

Naboerne er tolerante

Udgangspunktet er nu som før at en gruppe mennesker bosat i omegnen af Jagtvej 69 har besluttet sig til at reagere på at Ungdomshuset i årevis har ladet hånt om godt naboskab. Sagt på en anden måde forventer vi at brugerne af Jagtvej 69 -- hvem de end måtte være -- overholder samfundets love og i udstrakt grad tager hensyn til omgivelserne.

Naboerne er tolerante mennesker.
Vi har f.eks. intet problem med nitter og hanekamme, ej heller med subkulturelle events eller politiske manifestationer. Omvendt kan naboerne under ingen omstændigheder acceptere graffitimaleri på gader og stræder eller andre former for hærværk, naboerne kan ikke leve med at kvarteret lejlighedsvis omdannes til en festivalområde med hundredevis af logerende gæster, og naboerne afviser blankt at borgere væbner sig mod ordensmagten.

Naboerne har mange forskellige interesser!
Med hensyn til de flere gange afbrudte og genoptagne forhandlinger mellem Faderhus, Ungdomshus, fond og kommune forholder naboerne sig neutralt. Naboerne ser helst at den spændte sitaution løses hurtigst muligt, men naboernes individuelle ønsker går i øvrigt i forskellige retninger: Nogle ønsker at Ungdomshuset ophører på Jagtvej 69, medens andre ikke har noget imod eller ligefrem ønsker at det fortsætter på den nuværende adresse.

Det der samler naboerne, er kravet om ordnede forhold i vores lokalområde, og vi har i den forbindelse formuleret en række fordringer og forventninger. Vores arbejdsindsats må koncentrere sig om at finpudse ordlyden og udbrede budskabet.

Jeg er ked af at det ikke lykkedes os at etablere os som forening. Årsagen var at den nedsatte bestyrelse spændte over vidt forskellige holdninger. Det oprører mig at et mindretal af de fremmødte på den stiftende generalforsamling nu med succes lukrerer på den position i mediebilledet som naboerne har skabt sig, og udbreder misvisende oplysninger om naboernes hensigter og holdninger.

MTH

0 Comments:

Post a Comment

<< Home